Vi har så rasende travlt. På jobbet og privat. Morgen, middag og aften. Selv om natten har vi travlt med at forberede os til dagen i morgen. Vi skal nå fra a til b. Både børn og voksne har alt for travlt – bare ikke med hinanden!
I de få pauser, vi tager os, griber vi mobilen, selvfølgelig gør vi det. For tænk nu, om der er noget, vi går glip af.. Ja, det er der! Der er alt for meget, vi går glip af. Vores urgamle forældre-gen ønsker jo brændende, at vi evner nærværet med vores børn, men alt for mange af os er for flygtige, og det koster i længden alt for dyrt for både børn og voksne.

Vi har et valg
Kære forældre og bedsteforældre, vi kan gøre noget ved det!
Vi har et valg! Enten kan vi fortsætte med at smække elektroniske gadgets i hovedet på børnene og os selv. Eller også kan vi finde tilbage til det arnested, hvor familiebålet for alvor brænder. Dér hvor vi vinder kontakten, dialogen og nærværet med os selv og vores børn tilbage.
Måske er vi nogle vanvittige jubeloptimister, men vi har udviklet et eventyrligt lærende univers, som binder børn og deres forældre og bedsteforældre sammen igen. Et univers, der samles omkring noget af det mest grundlæggende, vi har til fælles: Vores historie.

Gennem en lille bogorm med grøn kasket og kængurustylte, der springer ind i bøgerne og tilbage i tiden og historien, drømmer vi om, at forældre og bedsteforældre vil tage sig tid til at smække rumpen i sofaen, slukke for al elektronisk støj og ”blot” læse højt for børnene.
Kalle Comma, som denne verdens mindste bedste ven hedder, rummer så mange muligheder for at genoptage dialogen mellem barn og voksen, så mange chancer for at dele relevante historier om vores fortid og så mange anledninger til at tale sammen om alt det, der ligger lige i kanten af fortællingerne.

Kan et punktum for eksempel standse en handling? Kan man vågne op i sit S? Og kan det passe, at en tankestreg giver anledning til et hvil? Tag snakken med hinanden alt imens I bliver klogere på, hvordan Tycho Brahe blev en stjerne på astronomiens himmel, hvordan vikingerne ikke blot plyndrede men også var dygtige handelsmænd, og på hvordan jorden blev skabt i den nordiske mytologi.

Giv den nære relation mellem børn og voksne en chance – det har både store og små fortjent!

Morten Baron, forfatter til Kalle Comma bøgerne
Rikke Hedman, konceptudvikler og forlægger
www.kallecomma.com