Om Kalle Comma

Det vil vi med Kalle Comma

En vigtig brik i børns opvækst er, at de forstår, hvad det er for en verden, de er blevet en del af – jo mere de forstår af verden, des bedre forstår de sig selv og andre.

De fleste forældre har et ønske om at give deres børn det bedste med på vejen, men mange i forældregenerationen har alvorlige huller i deres viden om historiske emner, og har derfor svært ved at videregive væsentlig viden til deres børn. Med Kalle Comma åbner vi døren til historien på en helt ny måde.

Promise

Vi vil være verdens bedste børnebrand, og vi vil få nysgerrige børn og voksne til at hungre efter mere historisk indsigt.
Vi begynder i det små og drømmer stort.

Morten Baron som er forfatter til bøgerne i det lærende børneunivers Kalle Comma.

Morten Baron er forfatteren bag bøgerne om Kalle Comma.

Mission

Med Kalle Comma som frontfigur skaber vi et eventyrligt og lærende univers for nysgerrige børn og voksne.

Det eventyrlige består i det personlige møde mellem bogormen Kalle Comma, bogstaverne og de historiske figurer samt i fortælleformen, der giver plads til fantasi omkring de faktuelle forhold. Den historiske grundviden er troværdig og sat ind i en dragende eventyrlig sammenhæng, der kan inspirere forældre, undervisere og børn.

Kalle Comma inspirerer med sin nysgerrighed, unikke leg med bogstaverne og videbegærlighed til læselyst og historisk indsigt. Det er hovedfokus!
Men da Kalle Comma er godheden selv, så inspirerer han også til medmenneskelighed og omtanke for andre, til empati. Desuden er Kalle Comma et energisk væsen, der hopper og springer med sin kængurustylte, og på den måde vil han også inspirere til fysisk aktivitet sammen med læringen.

Vi vil give børn lyst til at læse og lære. Glæde ved at opleve bogstavernes verden, og en følelse af nysgerrighed og spænding på eventyrvejen.

I august 2016 udkom de to første bøger med Kalle Comma og i september kom den tredje, men det er kun begyndelsen.
Det er nemlig planen at tilbyde en lang række bøger i fremtiden. Og Kalle Comma skal blive til meget mere end bøger. Vi planlægger en række forskellige merchandise, som kan bruges af børn både i skolen, til sport og derhjemme. Der kommer også lærende spil, musik og måske tegnefilm.
Kalle Comma universet er først lige begyndt.

Team

Morten Baron debuterer med Kalle Comma serien. Udover at være en unik skribent, der tryllebinder med sit sprog, så er Morten coach, tidl. medindehaver af 4D Konsulenterne, der er Danmarks største leverandør af Office kurser, hvor han indtil 2016 har arbejdet som salgs- og uddannelsesdirektør. Er stærk på salg, strategi, kompetenceudvikling, personlig udvikling, coaching og motivation. Bruger nu al sit krudt på at passe sin interesse for historie, researche, skrive nye Kalle Comma bøger og tage ud i landet for at læse op og fortælle om den lille bogorm..

Rikke Hedman er en stærk udvikler, der spotter potentialer i nye ideer. Hun har lang erfaring med redaktionsledelse og udvikling til DR’s platforme. Har bl.a. været projektchef i B&U, redaktionschef i DR Kultur og er opfinder af bl.a. Bonderøven. Har været forstander på Sostrup Slot & Kloster og er nu kommunikations- og formidlingschef på VejleMuseerne. Siden begyndelsen af 2014 også indehaver af Klynggaard Forlag, der udgiver Kalle Comma serien.

Poul Carlsen leverer humørfyldte og inspirerende illustrationer, man kan gå på opdagelse i. Han har tegnet hele sit liv, og indtil han som fuldvoksen kastede sig ud i eget firma med fokus på sin streg, tegnede han konstant i smug på sit arbejde som reklamemand. Leverer illustrationer til private virksomheder og offentlige institutioner, brochurer, plakater, krydsord m.v. Underviser desuden i tegneteknik og har udviklet og ejer drawshop.com, hvor tegnere fra hele verden leverer royalty frie illustrationer.

Jannie Due Grandt er en stilsikker grafiker, layouter og projektleder. Hun har arbejdet på flere reklamebureauer med alle former for markedsføring og PR materiale. Hun er dragende visuel og er vild med den kreative proces, som hun har fordybet sig i med arbejdet i Kalle Commas univers. Er også uddannet i tøjbranchen og har haft egen tøjbutik.

Badut, badut, badut… så hopper vi afsted.