For nogle år siden var jeg i Sverige. Det var en dejlig sommerdag, og jeg hoppede rundt på stenene ved havet. På et tidspunkt kaldte en svensk mor efter sin søn, som hed Kalle. For mig lød det akkurat som Kalle Comma. Og fra min forfattersynsvinkel syntes jeg, at det var et godt navn.

Så hoppede jeg derudad.

På de næste sten blev ideen til Kalle Comma skabt. Den lille godhjertede bogorm skulle bo på biblioteket. Hvor ellers? Og han kunne hoppe frit rundt i bøgerne. Sådan trives små bogorme nemlig bedst. Og alt hvad Kalle Comma læste, skulle opleves levende, som i virkeligheden.

Nu skrev jeg de første bøger, men desværre blev de i skuffen nogle år. Indtil oktober 2015, hvor forlægger Rikke Hedman kontaktede mig. Rikke havde en idé. Hvad med om vi satte Kalle Comma ind i et lærende univers? Altså med fokus på historiske facts.

Det lød spændende. Så hoppede den lille bogorm med den grønne kasket og kængurustylten ellers op ad skuffen igen. Og det er jeg meget glad for 🙂

 

Eventyrlige hilsner

Forfatter Morten Baron

 

 

Kalle Comma er ikke større end et komma. Derfor begynder vi i det små.

Men vi tænker stort. Vi vil være verdens bedste børnebrand. Intet mindre 🙂